Har du født fornylig eller er det mange år siden?

Uanset hvad så er det en god ide at tjekke om bækkenbunden fungerer som den skal.

Bækkenbundens muskler sørger for at vi kan holde underlivet lukket ved belastning, f.eks når du træner i fitness, går til yoga eller når du er ude på din løbetur.
Desuden sørger musklerne for, at du kan kontrollere din vandladning, luft og afføring i din dagligdag, når du løfter, griner eller bevæger dig i alle mulige sammenhænge.

Mange kvinder oplever problemer med at kunne holde på vandladningen eller har tyngde følelse efter en fødsel, og det er ikke så underligt, da musklerne i bækkenbunden udvides med over 100% når barnet skal passere ud. Det pres som er på musklerne, strækker vævet meget, og har derfor brug for tid til at komme sig igen.
Hos nogle kvinder betyder det, at musklerne i bækkenbunden går i stykker. Det kan gøre det sværere efterfølgende at træne bækkenbunden op igen.

Men det er vigtigt at træne bækkenbunden for at undgå at du bliver forhindret i at kunne dyrke sport, hoppe i trampolin med dine børn og bare generelt at kunne have et liv, uden at skulle bruge trusseindlæg eller bind.

Desuden bliver det for nogen først et problem senere hen i livet ved overgangsalderen hvor hormonerne ændrer sig i kroppen og slimhinden i underlivet påvirkes.
Slimhinden bliver tørre i skeden, men det har også betydning for urinrøret, at østrogenniveauet falder i overgangsalderen. Det betyder at dit urinrør ikke lukker så godt mere og hvis du samtidig har svage bækkenbundsmuskler, bliver problemerne store.

Men det er aldrig for sent at træne musklerne i bækkenbunden!

Der findes rigtig gode apps på Gynzone som guider dig både som nybagt mor eller dig som er i overgangsalderen.

Hvis du er tvivl om hvordan du kniber og om du gør det korrekt, er det muligt at blive undersøgt og få scannet bækkenbundens muskler her på klinikken.

Du vil samtidig få grundig vejledning og instruktion i, hvordan du bedst træner din bækkenbund.