Active Release Technique

Active Release Technique® er et unikt koncept til undersøgelse og behandling af bløddelsvæv i hele kroppen (muskler, sener, ledbånd, bindevæv og kapsler). Metoden benyttes af  fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater over hele verden.

Undersøgelses- og behandlingskonceptet er udviklet, opgraderet og fornyet i løbet af de sidste 30 år. Konceptet er udviklet af Dr. Mike Leahy fra Colorado Springs, USA. Han har over en periode på 30 år samlet mange af de bedste klinikere i USA og Canada, og arbejder kontinuerligt med sit team på at videreudvikle konceptet.

Konceptet benyttes af de fleste elite idrætshold og udøvere i Nord Amerika. ART® bliver af mange betragtet, som det bedste behandlingskoncept til behandling af  bløddelsvæv.

Hver ART® behandling er en kombination af undersøgelse og behandling. Efter en funktionel analyse samt relevante test, benytter terapeuten hænderne til evaluere ændringer/spænding i muskulatur, sener, nerver, bindevæv og kapsler. Det påvirkede væv behandles ved at kombinere en specifik spænding samtidig med at vævet bevæger sig. Behandlingkonceptet handler om at kunne tyde de forskellige biomekaniske faktorer som påvirker kroppen. Analyser og funktionelle test indikere hvilket væv som er overbelastet/skadet og hvorfor.