Mange neurologiske sygdomme kan give vandladningsproblemer.
Videnskabelige studier viser at inkontinens kan trænes, hvis man har en neurologisk sygdom.
Knibeøvelser er med til at træne funktionen af bækkenbunden op, således at man kan holde på urin, luft eller afføring.
Inkontinens kan være invaliderende og blive styrende for ens adfærd, og en del oplever, at det begrænser dem i sociale sammenhænge.
Der kræves ikke så stor indsats for at træne musklerne op, hvis bare at du ved hvordan et “knib” udføres korrekt. Derfor er det vigtigt at få en god vejledning i hvordan du træner.

Holdet er opdelt efter køn, der er 2 træningsgange.

Træningen foregår i rolige, diskrete rammer i Colstrup Klinikken, Sønderlandsgade 11, stuen. Der er løbende opstart af hold.
Første gang: Introduktion til hvordan musklerne i bækkenbunden fungerer, og hvad du skal være opmærksom på for at kunne træne korrekt.
Anden gang: Efter 2 uger. Her vil der være opfølgning og tjek på din træning og svar på spørgsmål i forhold til øvelserne.
Herefter kan du selv træne din bækkenbund. Men har du brug for yderligere vejledning, vil det også være en mulighed. Du vil kunne mærke forbedring efter 2-3 måneders træning.

Skulle du opleve at det er svært at træne bækkenbunden på hold, tilbydes en individuel undersøgelse, hvor der bl.a. kan laves en ultralyds scanning af bækkenbundens muskler.

Kontakt klinikken for at høre mere.