Pink Ribbon genoptræning for brystopererede

Sådan foregår det

Pink Ribbon-programmet er et internationalt kendt træningsprogram for brystkræftpatienter. Programmet består af en række terapeutiske pilates-øvelser, som er specielt udviklet til at anvende i terapeutisk øjemed for at styrke og smidiggøre de områder der er berørt af brystkræftkirurgi/-behandling.

Programmet har også fokus på åndedrættet, skulderstabilitet og stabilitet af core-muskulaturen. Vi arbejder med få gentagelser og fokus på kvalitet af øvelserne.

Pink Ribbon genoptræningen indledes med en individuel konsultation – herefter træner du på et lille hold sammen med andre brystopererede. En træningssession varer 1 time.

Sådan virker det

Videnskabelige studier har påvist en sammenhæng mellem fysisk træning og forbedret livskvalitet og brystkræftpatienter.

Pink Ribbon-programmet er specialdesignet til at hjælpe dig som postopereret med at styrke og smidiggøre skuldre, bryst, ryg og mavemuskler, så du kan  genvinde fuld bevægelse i de områder, der er berørt af brystkræftkirurgi.

Du kan få gavn af Pink Ribbon-programmet hvad enten din behandling er overstået for nyligt eller ligger nogle år tilbage.

Ved Pink Ribbon genoptræning opnår du:

  • Øget styrke og mobilitet i afficerede skulder og arm
  • Øget fysisk og mentalt velvære
  • Øget energiniveau og selvværd
  • At mindske stress og spænding
  • At reducere følelsen af depression

Særlige forholdsregler

Instruktørerne i Pink Ribbon-programmet er uddannet til at have en grundlæggende viden om brystkræft, diagnoser, behandlinger og rehabilitering. Denne viden danner afsæt for at kunne tilrettelægge og bistå patienter med en mild genoptræning, som er tilpasset den enkeltes muligheder og behov.